Marcel en Maryse woonden in een mooie woning, maar hadden de wens deze te verbouwen. Tevens wilden ze ‘iets’ met de tuin. Maar wat zou zo’n verbouwing kosten? En was het huis deze investering waard? Of konden ze beter een ander huis kopen dat aan hun wensen voldeed?

Integraal antwoord

Dit was bij uitstek een vraag waarbij alle voordelen van Bouwatelier 013 konden worden benut. Bouwatelier 013 heeft de vraagstelling vanuit verschillende disciplines aangevlogen om zo tot een integraal antwoord te komen voor de klant. Deze disciplines zijn ingevuld door Karin Hendriks Architectuur, tuinontwerper Francios Tax en Willem Hoppenbrouwers Bouwadvies.

Vier scenario’s

Binnen de mogelijkheden van het bestemmingsplan werkten we vier scenario’s uit voor de klant, van een minimale tot aan een maximale ingreep. We benaderden de woning vanuit haar kwaliteit en betrokken tegelijkertijd de tuin erbij.

Juiste beslissing

De vier verschillende scenario’s rekenden we door om zo voor iedere variant een kostenraming toe te voegen. De afgeronde haalbaarheidsstudie bespraken we met Marcel en Maryse. Op basis hiervan bespraken zij met hun makelaar of de investering de juiste beslissing was of dat het verstandig was om te verhuizen.